Historie

Hjem » Om oss » Historie

Vår historie

M. Dobloug AS har vært i anleggsbransjen siden 1949 og opparbeidet tillit og en god posisjon i markedet gjennom hardt og målrettet arbeid.

Erfaring siden 1949

Hovedvirksomheten var hovedsakelig i Østfold og Akershus fra Mathias Dobloug startet bedriften, og fram til ca. 1972. Blant arbeider kan vi nevne E6 i Østfold, Rygge flyplass, grunn- og VA-arbeider for Norsk Landbrukshøgskole i ÅS kommune, samt andre oppdrag i området.

I 1952 tok Jarle Dobloug over som daglig leder, da Mathias gikk bort bare 33 år gammel. Fra 1972 flyttet bedriften hovedaktiviteten til Mjøsområdet. En av årsakene til dette var at Jarle Dobloug omkom i bilulykke det året, samt at de fleste ansatte var bosatt på Hedmarken. Knut Arnkværn, nevø av Mathias, ble daglig leder. I 1978 etablerte bedriften seg med nytt verksted og kontor i Nydal Næringspark i Furnes inntil E6, der vi fortsatt holder til i dag.

M. Dobloug AS ble i 2003 delt i et driftsselskap og et eiendomsselskap, og Knut J. Arnseth og Maths Arnkværn kom inn på eiersiden. Sistnevnte ble daglig leder da Knut Arnkværn gikk av med pensjon den 31.12.2005.

Vi har kommet langt siden Mathias Dobloug startet opp med en Priestman vajergravemaskin for 60 år siden. Bedriftens historie viser at man har fulgt utviklingen i bransjen helt fra starten. I dag er M. Dobloug AS en moderne virksomhet der det satses sterkt på å være oppdatert på alle områder, enten det gjelder utstyr eller HMS. Dette har vært et bevisst valg for bedriften over flere år, og har gjort at man har holdt seg konkurransedyktig i en stadig tøffere bransje.

Bedriften er sentralt godkjent i tiltaksklasse 3 for grunn- og anleggsarbeid og har vært medlem av MEF siden begynnelsen av 1962. Bedriften gikk inn på tariffavtale med NAF i 1975 og har hatt det siden. Vi tar oppdrag utenfor distriktet, men det er det lokale markedet, nærmere bestemt Hedmarken, som er det primære nedslagsfeltet i dag.